Satranç

Marmaris Martı Otel ELO Turnuvası


1.ELO Turnuvası FIDE Hesaplamaları

Salı, 28 Ocak 2014

27-28-29 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Muğla’nın ilk ELO Turnuvası’nın sonuçları FIDE(Dünya Satranç Birliği) tarafından hesaplanarak sisteme dahil edildi.

En az 3 ELO’lu sporcu ile oynama ve bunlardan en az 1 puan alma şartlarını sağlayan ilçemiz satranççılarından Kerem Aktaş, Cenk Yüzsever, Zeki Koç, Mehmet Gökmen, Arda Özgür Keskin ve Gürkan Şanlı için sonuçlar ELO hesaplamalarında kullanılmıştır.

Sporcularımız diğer bir koşul olan en az 9 ELO lu sporcu ile oynama şartını da sağlayınca ELO puanları çıkacak. 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 2.ELO Turnuvası’nı sporcularımızın kaçırmamalarını öneriyoruz. FIDE’nin ilan ettiği performans listesi ve bilgiler haberin devamındadır.

ELO değişimleri-A

ELO değişimleri-B


ELO Turnuvası Sona Erdi!

Salı, 31 Aralık 2013

Marmaris Martı Otel’in sponsorluğu ve ev sahipliğinde İndigo Satranç ve Mental Aritmetik Merkezi tarafından gerçekleştirilen Marmaris Martı Otel Ödüllü ELO Turnuvası 29 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Türkiye’nin birçok ilinden toplam 185 yarışmacının katıldığı organizasyonda dereceye giren sporcular nakit para, kupa ve madalya ile ödüllendirildiler. Turnuva sonunda A Kategorisinde Meilis Annaberdiev, B Kategorisinde Mert Polat , C Kategorisinde Mehmet Hamdi Nazlı ve Bora Erzurumlu yarışmayı birincilikle tamamladılar.

D Kategorisinde yarışan tüm sporcular sıralama yapılmaksızın madalya ile ödüllendirildi.

Ayrıca turnuva süresince Rus Büyük Usta Ernesto İnarkiev’in yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. GM İnarkiev ilk önce 21 kişiyle aynı anda oynadı ardından 10 kişiyle tahtaya bakmadan körleme simultane gösterisi yaptı. Bütün maçlarını kazanan GM İnarkiev satrançseverlerin takdirini topladı.


Marmaris Martı Otel ELO Turnuvası'nın UKD Değişimleri Açıklandı

Pazartesi, 30 Aralık 2013

27-28-29 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Marmaris Martı Otel ELO Satranç Turnuvası’nın performans puanları ve UKD değişimleri açıklandı.
Katılan sporcuların performans puanları ve UKD değişimlerini aşağıda görebilirsiniz.

UKD değişimleri


Haftanın Maçı / Rıfat Göver - Cenk Yüzsever

Pazartesi, 30 Aralık 2013

Marmaris Martı Otel’de düzenlenen Martı Otel Yeni Yıl Kupası Satranç Turnuvası’nda Rıfat Göver ve Cenk Yüzsever arasında oynanan maçı sizlerle paylaşıyoruz.

Haftanın Maçı

Daha sonraki haftalarda, öğrencilerimiz arasında oynanan antrenman ve turnuva maçlarına yer vermeye devam edeceğiz.


10.000 TL Ödüllü ELO Turnuvası!

Cuma, 20 Aralık 2013

Martı Otel’den satranca büyük destek!
Marmaris Martı Otel’in 10.000 TL nakit ödül koyarak sponsor olduğu Yeni Yıl Kupası ELO Turnuvası Marmaris İndigo Satranç ve Mental Aritmetik Merkezi tarafından 27-28-29 Aralık 2013 tarihlerinde Martı Resort Otel’de gerçekleştirilecek.

Turnuva sonuçları ELO ve UKD hesaplamalarında kullanılacak. İlimizde düzenlenecek ilk ELO Turnuvası olma özelliği taşıyan yarışmada 4 kategori yer alacak.

Kayıt için son başvuru tarihi 26 Aralık 2013 Perşembe saat:20.00’dir.

** Turnuva katkı payı A grubu için 50TL, B grubu için 30TL, C ve D grubu için 20TLdir. GM ve IM ünvanlı sporculardan turnuva katkı payı alınmayacaktır. Katkı payı İndigo Danışmanlık firmasına makbuz karşılığı ödenecektir.

Kategoriler

  • Kategori A: ELO ya da UKD puanlarından herhangi biri 1600 ve üzeri olan sporcular. Yaş sınırlaması yok.
  • Kategori B: ELO ve UKD puanları 1600 ün altında olan ya da puanı olmayan sporcular. Yaş sınırlaması yok.
  • Kategori C: ELO ya da UKD puanına sahip olmayan 2005 ve sonrası doğumlu sporcular.
  • Kategori D: 2008 ve 2007 doğumlu sporcular. Bu grupta sıralama yapılmayacak, sonuçlar UKD hesaplamalarında kullanılmayacaktır. C ve D gruplarında yer alan sporcular isterlerse durumlarına uygun diğer gruplarda da oynayabilirler. Sporcuların kayıt sırasında tercihlerini belirtmeleri gerekir.

Değerlendirme

Turnuva sonuçları A ve B gruplarında ELO ve UKD, C grubunda ise UKD hesaplamalarında kullanılacaktır. D grubunda sıralama yapılmayacak, sonuçlar UKD hesaplamalarında kullanılmayacaktır.


Ödüller

Çarşamba, 11 Aralık 2013

Marmaris Martı Otel sponsorluğunda İndigo Satranç ve Mental Aritmetik Merkezi tarafından gerçekleştirilecek ELO Turnuvası’nda dereceye girenlere verilecek ödüller aşağıdadır.

Para ödüllerinin yanısıra A, B ve C kategorilerinde ilk üç sırayı alan sporcular kupa, D kategorisinde yarışan tüm sporcular madalya ile ödüllendirilecektir.


Sponsorlar